Social Media marketing

Voor al uw communicatie geldt dat het pas interessant wordt voor de ontvanger (uw – potentiële – klant) wanneer de informatie die u verstrekt voor hem of haar relevant is en op een prettige manier wordt gepresenteerd. Door de snelheid en vluchtigheid van digitale communicatie geldt dat bij uitstek voor uw website en natuurlijk voor uw communicatie op de diverse social media.

Om uw bedrijf zichtbaar te maken op social media is het belangrijk dat uw berichten zo veel mogelijk worden gedeeld en geliked. Dit bereikt u door de inhoud specifiek te richten op uw doelgroep(en) en op een aantrekkelijke manier te presenteren. Afhankelijk van de voorkeuren van de personen die u wilt bereiken en het social media kanaal dat u in wilt zetten, zullen dit korte, pakkende teksten zijn of juist beeldmateriaal in de vorm van foto’s of video voor hen die meer visueel zijn ingesteld.

Een eerste stap is dus te weten door welke informatie, interactie en aanbiedingen uw klanten zich aangesproken zullen voelen. Stap twee is dit met behulp van een flinke dosis creativiteit en kennis van de (technische) mogelijkheden van de diverse media om te zetten in opvallende social media posts waar mensen zich graag mee willen associëren (‘liken’) en die ze met hun netwerk willen delen.

Optimaal gebruik van social media bereikt u niet alleen door relevante content te posten, maar vooral ook door te ‘luisteren’ naar wat door anderen wordt gezegd. Wat zijn belangrijke trends en ontwikkelingen binnen bepaalde doelgroepen? Naar welke mensen wordt geluisterd? Wat wordt er over uw bedrijf gezegd? Belangrijke informatie om uw eigen boodschappen weer mee aan te scherpen of, indien nodig, direct op te reageren.

Waar kunnen wij u mee helpen

Voor een goede inzet van uw social media kanalen kunnen wij op diverse manieren ondersteunen. Afhankelijk van uw eigen kennis en kunde en de hoeveelheid tijd die u voor uw online communicatie vrij kunt en wilt maken, kunt u een of meerdere activiteiten aan ons uitbesteden.

Strategie

Goede online communicatie begint met een dito strategie. Wat zijn de uitgangspunten van uw online communicatie, met welke social media kanalen bereikt u uw doelgroep(en), welke boodschap(pen) wilt u via deze media overbrengen en wat is de rode lijn van het ‘verhaal’ dat u vertelt? Tenslotte bepaalt u in uw strategie in welke mate u uw social media activiteiten onbetaald (organisch) of betaald uit wilt voeren. Het is namelijk naast de gratis posts op alle social media mogelijk om uw boodschappen tegen betaling bij specifieke doelgroepen onder de aandacht te brengen.

Content kalender

Op basis van onder andere uw social media strategie kunnen wij voor u een content kalender opstellen die aangeeft wie, wat, met welke regelmaat gaat posten. Daarnaast kunt u aangeven welke online / social media platformen, belangengroepen of personen met veel volgers binnen uw doelgroep moeten worden gemonitord om belangrijke inzichten en ontwikkelingen boven tafel te krijgen. Tenslotte kunnen wij posts over uw eigen bedrijf volgen en waar nodig direct of via een persoonlijk bericht op deze uitingen reageren.

Content creatie

Afhankelijk van de capaciteit en technische kennis en kunde binnen uw eigen organisatie kunnen wij (een deel van) de content creatie voor uw social media uitingen voor onze rekening nemen. Onze copywriters, fotografen en cameramensen voorzien u met plezier van pakkende content en posts die opvallen, een positieve indruk achterlaten en graag worden gedeeld!